Наша визија:

Naslovna fotografija

Суочени са чињеницом да све већи број наших младих усваја погрешне принципе као лични систем вредности, одлучили смо да заједничким трудом покушамо да то променимо колико год да је у нашој могућности. Управо зато смо се окупили око удружења "КРЕАТИВНО ОБРАЗОВАЊЕ И РАЗВОЈ ПОДМЛАТКА УЗ СПОРТ".

Удружење "КОРПУС-Србија" окупља ентузијасте различитих стручности, којима је заједничка искрена жеља да омогуће деци и младима да уз своје вршњаке, а кроз спорт и боравак у природи, стичу знања и вештине која ће им помоћи да одлучније и самосталније корачају кроз живот.

Веома смо свесни доба у којем живимо и модерних позитивних и негативних околности у којима наша деца одрастају, али искрено верујемо да наша деца треба да уче и усавршавају вештине и моралне принципе који су од наших старијих генерација чинили одрасле и одважне људе. Верујемо да свако наше дете треба да зна како да се снађе у природи, како да се понаша у свом домаћинству, како да се понаша према својим вршњацима, како да препозна опасности које вребају на сваком кораку и да се успешно одбрани од њих.

Naslovna fotografija

Ми верујемо да им знања чланова нашег тима, утемељена у нашем програму могу помоћи у овоме. Ми верујемо у исправност нашег рада, ми верујемо у нашу децу и младе.

Наш тим:

  • Инструктори борења СВЕБОР.
  • Мајстори аикидоа који поседују сертификате за рад са децом.
  • Педагог задужен за праћење процесе учења наших чланова. Праћење се организује и изводи појединачно, као и групно.
  • Психолог задужен за појединачну и групну социјализацију наших чланова.
  • Лекар спортске медицине задужен за бригу о здрављу наших чланова, као и за брзо збрињавање у случају повређивања. Лекар такође води појединачне евиденције о сваком члану.

Наш кодекс:

Наша делатност је велика одговорност, коју одлучно прихватамо водећи се високим принципима и стандардима.

Циљ нам је да кроз програм активности развијамо осећај за припадност и тимски рад међу нашим члановима.

Према свим члановима се опходимо равноправно и учимо их да на том принципу изграђују и међусобне односе.

Наше чланове учимо здравом спортско-такмичарском духу, охрабрујемо их да стално пред себе постављају нове изазове и да стреме ка усавршавању.

Учимо их поштењу, поштовању старијих од себе, поштовању слабијих од себе, учимо их да деле знања и искуства, да једни другима пружају помоћ када је то потребно.

Учимо их игри и сналажењу у природи
.

Извести децу на прави пут, учинити их здравим подмлатком нашег друштва, највећа је дужност свих нас!


Саша Миљковић,
оснивач "КОРПУС Србија"